打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [轉貼] 五轉暗劍 狀態效果有點強得太過份!?

原帖由 sai6606 於 2-1-2008 12:04 發表

個人不太喜愛自殘技
雖然這兩招都很猛
但用起上來 劍士就會失去的高血優勢

論暗劍技能有增加爆擊的可能性........?

a"a 我才剛看見原來 +暗力500 得20秒 >口<""
CD多久,相信樓主也不知道吧 @@?!
開始好奇起來 a"a
回復 支持 反對

原帖由 Roaxs 於 3-1-2008 00:53 發表

a"a 我才剛看見原來 +暗力500 得20秒 >口

估計100秒左右吧
cd太快會影響遊戲平衡的
回復 支持 反對

原帖由 sai6606 於 2-1-2008 17:38 發表

估計100秒左右吧
cd太快會影響遊戲平衡的

對哦 (._.)"
真的會影響遊戲的平衡 @_@"

回復 支持 反對

原帖由 sai6606 於 2-1-2008 20:04 發表

個人不太喜愛自殘技
雖然這兩招都很猛
但用起上來 劍士就會失去的高血優勢

論暗劍技能有增加爆擊的可能性........?

咁味係lo你都識講啦~~pk個陣1開招技減成200防變左豆腐 比遠攻屈死 咁有咩用?

第2招消血1定又係近距離先會中 咁有咩用@@?唔通會有人企係到比你開技咩
仲點會強得太過份
回復 支持 反對

原帖由 Roaxs 於 3-1-2008 23:30 發表

對哦 (._.)"
真的會影響遊戲的平衡 @_@"

話說台版宣佈了1月出新卡了
原帖由 皓仔仔﹏ 於 4-1-2008 02:25 發表

咁味係lo你都識講啦~~pk個陣1開招技減成200防變左豆腐 比遠攻屈死 咁有咩用?

第2招消血1定又係近距離先會中 咁有咩用@@?唔通會有人企係到比你開技咩
仲點會強得太過份

一個55lv光弓 吸納放貫通打55lv咒術 最少4400以上
而55lv咒術就算用修羅3寶把血量提升後 也不足4000
為什麼光咒吃了光弓的貫通會無死? 無miss到  光弓的攻等比咒術防等高1級

這就是pvp場的奧秘了   
論能用狂鬥士時的lv數的劍士 血量能否支付這兩招之餘 還能夠一直沖埋去弓手身邊放致命一擊..........?

我相信就算用獅子弓放吸納貫通打暗劍
最多扣到1半左右而已
回復 支持 反對

原帖由 皓仔仔﹏ 於 4-1-2008 02:25 發表

仲點會強得太過份

其實係pvp場 人打你淨係會受到技能攻擊數值/2 姐係人打你4000 你淨係會受到2000既攻擊力
回復 支持 反對

原帖由 sai6606 於 4-1-2008 09:48 發表

一個55lv光弓 吸納放貫通打55lv咒術 最少4400以上
為什麼光咒吃了光弓的貫通會無死? 無miss到  光弓的攻等比咒術防等高1級

這 ...

1.2008年一月份驚喜,最新變身卡片即將於一月份隆重豋場,敬請玩家密切注意官網相關訊息。

噢,那麼快就要出哦 !!"
香港也可能2,3月份出5轉吧 ~
要加油升等了 >﹏<"
回復 支持 反對

好勁呀...
d攻勁到佢呀...
仲好型tim
回復 支持 反對

原帖由 sai6606 於 4-1-2008 17:48 發表

這 ...

就係啦~點解打4千 但係扣唔足4千 係因為有防同抵抗
但係以嫁係劍   光弓65lv上用左加攻個招最小打9千 打落暗劍到仲多 就算秒唔到都重傷
加上我嫁重點唔係秒唔秒到   
如果佢打你唔死你應為佢唔會拉打嗎=.=
回復 支持 反對

原帖由 Roaxs 於 5-1-2008 06:52 發表

1.2008年一月份驚喜,最新變身卡片即將於一月份隆重豋場,敬請玩家密切注意官網相關訊息。

噢,那麼快就要出哦 !!"
香港也可能2,3月份出5轉吧 ~
要加油升等了 >﹏

論台版會延遲開放的可能性........?
上次好似10月就話開4轉
結果11月尾先開.........
原帖由 皓仔仔﹏ 於 5-1-2008 12:53 發表

就係啦~點解打4千 但係扣唔足4千 係因為有防同抵抗
但係以嫁係暗劍   光弓65lv上用左加攻個招最小打9千 打落暗劍到仲多 就算秒唔到都重傷
加上我嫁重點唔係秒唔秒到   
如果佢打你唔死你應為佢唔會拉打嗎 ...

你因為這些未計防抗的數字就斷定暗劍捱唔到嗎?
而且我覺得防的影響不大

我也是弓手
在pvp同劍士打過好幾次
只覺得就算扣多2000-3000都打唔痛佢地就是了

回復 支持 反對