打印 上一主題 下一主題
收起左側

HKA系列[更新於11月7日]

關閉 [複製鏈接]
道具方面 其實我也只是套於Kano-bi的可以用物品的設計
其餘的是自己再想的...
而BR模式本人不否認的確是模仿Kano-bi...但已經正考慮放棄此計劃
所以, 你亦不需作出 什麼 反HKA系列行動
因為我也會尊重大眾的意見,  ...
chantikki 發表於 12/11/2009 05:49 PM

還是那一句,最好一點東西都不要抄襲/模仿,除非真的想不出更好的物品設計,還請加上出處。
但我認為這次極其量只能稱為反抄襲行動,而非針對HKA的。
CS1.6的BR模式不一定要是Kano-Bi的BR模式,我相信BR模式中還有很多東西可以自己創作的,所以請閣下繼續努力,自創更多好玩的Mode。
回復 支持 反對

29# chantikki

大哥,反HKA系列行動是我提出,不是由cockroach提出.......=3=

你說......
1. HKA #1 只是由csdm修改而成, 早已出現
我知,但是為什麼設計會和TiG幾乎完全一樣?

2. 不要以為只是我模仿TiG, TiG亦有拿我的Idea來用
但TIG開sever的歷史比你更久,我想你拿Tig的Idea多過TiG拿你的Idea吧~

3. HKA #2 #4 的模式也是CS本來就有的, 我們並無抄襲 , 特別是#2, 設計完全是自己想出來的
HKA #4的模式的確是CS本來就有,但是設計成和其他sever
的模式完全一樣則是另一回事

4. #5 是hka原始喪屍, 沒可能抄襲KANO-BI吧??
那麼物品的名字如何解釋?(還是要抄得一模一樣.....)

5. 我看來看去只是正在計劃研發Br模式, 但因Kano-bi的愛好者不滿, 本人也正考慮停止研發
無言.........你還想繼續研發?-.-

而且,對於
"反HKA系列行動",我覺得我沒有做錯,你們的確是過份地抄襲其他sever的Idea來用,所以我覺得我沒有做錯,OK?
回復 支持 反對

29# chantikki

大哥,反HKA系列行動是我提出,不是由cockroach提出.......=3=

你說......
1. HKA #1 只是由csdm修改而成, 早已出現
我知,但是為什麼設計會和TiG幾乎完全一樣?

2. 不要以為只是我模仿TiG, TiG亦有 ...
doroemon 發表於 12-11-2009 21:22

1. Team Death Match 不是TiG所創, TiG也是抄襲回來, 可別過份認真!
2. TiG是這一年才開始 開CS SERVER的 (我只是在一年前開始聽過)
3. 我想說的是Sorpack的過關模式 比我的過關模式 更遲推出, 我有可能抄襲嗎?? 我可不是先知
4. 加入物品欄的是#3, 不是#5, 請搞清楚...而且 只是名字相同, 效用, 得到方法也經修改, 你可以先進場看看
5. 我們是有計劃及組織 辦事的, 計劃了一星期的東西, 不是說立即就可以立即停止
回復 支持 反對

1. Team Death Match 不是TiG所創, TiG也是抄襲回來, 可別過份認真!
2. TiG是這一年才開始 開CS SERVER的 (我只是在一年前開始聽過)
3. 我想說的是Sorpack的過關模式 比我的過關模式 更遲推出, 我有可能抄襲嗎?? 我可不是先知
4. 加入物品欄的是#3, 不是#5, 請搞清楚...而且 只是名字相同, 效用, 得到方法也經修改, 你可以先進場看看
5. 我們是有計劃及組織 辦事的, 計劃了一星期的東西, 不是說立即就可以立即停止                    
chantikki 發表於 12-11-2009 22:03

井底之蛙
回復 支持 反對

2. 不要以為只是我模仿TiG, TiG亦有拿我的Idea來用

TIG抄過你d乜?

你個腦子是否有問題? 抄襲?
回復 支持 反對

似乎你仲未明白抄襲同使用兩詞既分別。
回復 支持 反對

36# a224909606
不如數下hka #3 抄左tig 喪屍場幾多野
再諗清楚「抄」同埋「參考」係點解。
-燃燒彈燒死喪屍
-人類購買選單(90% 相同)
-冰彈冰封喪屍射佢亦能對其造成傷害
-G-Virus Monster G1 G2 G3
-喪屍一開頭有屍彈
-屍王火箭炮
-Model:喪屍手、Infected、Hunter、Horde、人王Leon、屍王
-一開頭只有手槍
-照明彈顏色
-地圖(唔好拎我地偷你地圖做藉口,諗下邊個偷map先)
-人類刀仔
-喪屍爆無敵聲效
-音樂 (遊戲開始音效、屍王背景音樂、背景音樂)
-音效 (喪屍叫聲)
-登入系統

仲有其他既話,歡迎各位繼續提出!^^
回復 支持 反對

你有乜資格話人?
你只係一個小玩家
chantikki 發表於12/11/2009 22:13

哦哦
原來你地伺服是不能容許小玩家發言的
原來你地伺服是最好的,唔可以比人話既;P
TIG抄過你d乜?

你個腦子是否有問題? 抄襲?
yathsing 發表於 12/11/2009 11:09 PM

那應該是半年前在爭議的強光吧
回復 支持 反對

36# a224909606  
不如數下hka #3 抄左tig 喪屍場幾多野
再諗清楚「抄」同埋「參考」係點解。
-燃燒彈燒死喪屍
-人類購買選單(90% 相同)
-冰彈冰封喪屍射佢亦能對其造成傷害
-G-Virus Monster G1 G2 G3
-喪屍一開頭有屍彈
-屍王火箭炮
-Model:喪屍手、Infected、Hunter、Horde、人王Leon、屍王
-一開頭只有手槍
-照明彈顏色
-地圖(唔好拎我地偷你地圖做藉口,諗下邊個偷map先)
-人類刀仔
-喪屍爆無敵聲效
-音樂 (遊戲開始音效、屍王背景音樂、背景音樂)
-音效 (喪屍叫聲)
-登入系統
Mathematics 發表於 13-11-2009 01:13

喪屍手 模組可能係你地改番黎 (黑色個隻)
其他乜係你地創架咩?? 原來唔係frk_14創架?
喪屍爆無敵聲效 ZP本來就係用呢個
音樂遊戲開始音效 乜唔係 生化危機出架咩? 乜係你地架?
喪屍叫聲? 你問下你個Yathsing 邊到囉番黎先喇, 偷完我地當自己既?
回復 支持 反對

喪屍手 模組可能係你地改番黎 (黑色個隻)
其他乜係你地創架咩?? 原來唔係frk_14創架?
喪屍爆無敵聲效 ZP本來就係用呢個
音樂遊戲開始音效 乜唔係 生化危機出架咩? 乜係你地架?
喪屍叫聲? 你問下你個Yathsing 邊到 ...
chantikki 發表於 13/11/2009 05:39 PM

你明唔明678講咩?
係話緊你地抄過TiG既野
完全無話入面既模姐係自創
仲有唔好死雞撐飯蓋
回復 支持 反對