查看: 4981|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 輕鬆題外話:你們覺得赤壁會出18武器以外的嗎??

- -十八兵種真的是不平衡嗎=3=我想只是因為戟盾鉞等兵種容易上手,加上天生攻擊力強,刀導致他們多人玩吧,但 ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 10:41

我由1lv到現在80lv也是玩槍的廢紫人= =.
感覺上pk打戟只要用疾風避開其連舞..就會佔優

但對着鉞(亂沖 吸體斗血) 鉤(ヌ流血又暈走暈) 真係完全....
回復 支持 反對

= =你識唔識玩爪架大佬......爪有招野......叫做雙刺......可以破擋......你以為爪只有對手無擋先有優勢嗎? ...
ericcheungxx 發表於 13-8-2010 19:41

盾有1招叫反擊點數 比盾暈到1下已經可以扭轉形勢 差唔多暈8秒。。8秒足以做巨大傷害  8秒後可能又中招(盾的暈技泠卻係8秒) 咁真係死得  
    再唔係開20秒防暈+回天盾,睇下係邊個要逃走。。

相同技術相同裝備下,劍一般係唔會夠盾打

論暈人:盾無疑優勝
論防禦:重甲+血厚+比人打1下回80血+回天盾+裂云擊吸防吸暴!
論防暈:臨危+突破  60秒內最多有23秒無視暈技!
論攻擊:劍雖則較高,但盾10反擊下 盾砸400%傷害也不遜+裂云擊同時降低敵防禦吸增加己方暴擊!
回復 支持 反對

如果點滿臨危的力專精,最多可以防暈30秒...
Quentin~ 發表於 15-8-2010 11:25

30秒= =
都仲未計格檔
論防暈 盾可以算no.1
回復 支持 反對

新兵種出空手喇A_A
兇手兇猛 發表於 23-8-2010 20:39

惡搞xd :
攻強:10%
攻速:0.2秒
攻範:1米
回復 支持 反對