打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

有少少提議:
近排小弟開始玩 IIDX , (由低玩/練起)
見呢度好似冇開帖講邊D歌啱比 IIDX 新手 玩/練,
所以遲下小弟諗住開個帖講下關於有邊D歌啱IIDX 新手 玩/練,
唔知大家認為有冇咁嘅需要... ...?

如果有需要,遲下會講詳細關於個帖Detail,
歡迎講低你地意見,謝.
回復 支持 反對

我都唔知masuru到底點樣諗野
「因為要鼓勵大家推TOTAL BEST SCORE所以就要把MATCHING功能刪掉」

同埋要R歌 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-1-2014 22:06

What the hell...
咁遲下首V真係要問人借card 先玩到,
解到2046都未解完
回復 支持 反對

好強大的氣場.....(艸)

不如學IIDX開教學帖吧(拖

話說IIDX的教學帖隔左一段時間沒更新,

搞到我唔敢去個 ...
六神綱 發表於 10-2-2014 01:00

呢排啱啱開始多嘢做所以抽唔到太多時間玩 & 寫教學帖,
(應該會開始潛一段時間)
其實我係歡迎你(任何人)係果度留言,譬如講下個人心得、個帖有咩不足之處等,
不過回覆就最好唔好引用入面D 資料,因為仲未補完......
回復 支持 反對

想問問timothy你慣左喺邊間機鋪出沒?
    見你玩開Rb...諗住///口///
另外iidx那個帖我覺得最好整幾層係 ...
六神綱 發表於 13-2-2014 22:33

首先多謝你對帖子的建議.
    帖子明天會繼續施工,今天好攰.
    多數出沒地點為MK88 , 有時大埔 igame 或 天水圍 powercity,
    十分非常歡迎一齊玩,
    如果你想相約一齊玩,稍後我會pm個wtsapp 比你,
回復 支持 反對

自從1,2月解禁曲要玩N日先解到果4首歌已經半放棄Jubeat,
又因為連動同有興趣所以呢3個月開始轉玩IIDX,
現在心郁郁想過檔試玩mai mai,
皆因好奇同有動畫歌東方歌
回復 支持 反對

仲未有人答我的問題

去SPADA的帖又冇提到QAQ

不過係想將綠字較到320左右的數值

唔知大家(高手)較開幾多 ...
六神綱 發表於 13-3-2014 22:01

唔知你個意思係咪指想調整 Note 跌落條判定線的速度,如果係的話,在選好歌入到準備畫面 打首歌之前/遊戲途中,
按住Start 掣 再按黑/白鍵, 就可以較到 綠字 果D 速度,
(按黑鍵增加速度, 按白鍵減慢速度),
在你入去決定玩邊首歌之前如果你有較Lift/Sudden+ ,
就可以 按住Start 掣 再轉動皿,一樣可以較到 綠字,
LIFT 係 移動判定線, Sudden+ 係多咗塊擋板係上面

最近先開始玩IIDX,
平時玩 BPM 150 歌就較開 400 到,
但係都已經覺得好快...
回復 支持 反對

黎緊星期六then
我都好耐冇探過上水88部IIDX
Torchic╳小火雞 發表於 16-3-2014 22:04

強烈建議唔好去上水88,
上水88除咗係煙場,
部IIDX 都幾差下,
你會發現當你玩緊果陣判定會有delay,唔多到位
所以寧願出大埔玩都唔去上水玩...
回復 支持 反對

終於搵番個pw
停工咗4個月嘅帖終於可以繼續施工
回復 支持 反對

回鍋繼續4年前未完成的編輯0.0/
回復 支持 反對

Forte 發表於 19-12-2019 23:28
香港係咪得返荃灣有DDR...

MK金雞有,
不過係舊框體
回復 支持 反對