收起左側

[REFLEC BEAT] [RB × jubeat 連動計劃] RUNRUN馬拉松 (3月3日結束)

RB嘛
黎黎去去都係VZ 荃金 mk88 SG apm
港島既有GAMEMAX同世貿

數起上黎 好似冇啦wo
回復 支持 反對

依家目標係每次去玩都淨係開一到兩首算..
btw 之前同iidx連動既歌有冇得傳導? ...
bennyyam0614 發表於 2013/4/2 05:17

我都唔知
不過可能性低

新界無啦?有無rb地近上水架?
yanho123 發表於 2013/4/1 20:17

其實成個新界
好似真係得荃金有RB

沙龍果部...我唔知佢update左未
回復 支持 反對

那麼就只能去荃金了

雖然我住沙田 要近的話一係去VZ一係去apm
不過去apm又沒有saucer
回復 支持 反對

問題是我除了音game和汽水機以外 就真的其他也不會碰

VZ對我來說
假期的時候是超多人 特別是附近九展有什麼活動的時候就更多人
jubeat雖然有8部 不過與荃金相比 VZ的機況實在很不穩定
RB比荃金還多人 大概(雖然mk88和SG各只有一部機 就應該更難跟機了
而且VZ附近就沒有其他可供選擇的機鋪作後備之用(銀星...還是算了吧

於是我決定
今天過海去
回復 支持 反對

回上
最後 我兩個也有去

================================

其實有些東西還是不太肯定
那個「假若大家的距離接近 移動速度就會加快」
這個「距離」其實純粹是指跑道上兩邊的位置的距離
還是要把圈數都計算在內?(例如兩邊圈數都要差不多才能加快移動速度

或者這樣問
這個「距離」其實是指distance還是displacement?
回復 支持 反對

你可以這樣做(我指每日2次RB)
不過你開完青空之後 大致上就開不了其他歌了
因為之後你還是要把jubeat那邊升到40才能開anemone與接下來的曲子

==================================

原來真係distance

==================================

講起anemone
我成日將個歌名睇左做「handsome」
回復 支持 反對

說起jubeat裡面的「神曲糞譜面」
我第一時間會想起子七EXT
回復 支持 反對

此岸的戲事...
還稱不上神曲 不過譜面還真的是糞的

================================

好了不離題
最近決定先休息三天 等假期完了再去開曲

這個活動相比Cafe de Tran
唯一好處就是無需連續幾日都打
回復 支持 反對

第一個運動會的終點是RB JB每邊都40個圈 (anemone)
第二個連動會的終點是RB JB每邊都50個圈 (ZZ)
下..唔係掛 發表於 2013/4/8 18:47

所以簡單黎講係90個圈

回樓上
ZZ聽講個譜面好悶
當然我未打過未睇過...都係等我打左先再講

==============================

琴日本來繼續衝馬拉松
但係反而係Lincle Link 5上埋雙99 (因為少打RB所以一直都好落後)
不過上左又好似冇咩得著 想打既歌都已經打晒

講返個馬拉松...應該呢一兩日可以開晒掛
回復 支持 反對

所以其實係可以一次過解
呢個係最化算既做法
回復 支持 反對