打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

SDVX的Skill Analyzer,相當於IIDX的段位認定Mode。以一開始100%的gauge玩指定3首歌,最後剩0%就可以獲得相應稱號
...
據説考段位時同其他人Matching亦可以少許恢復gauge。
XJX 發表於 2013/7/3 10:39

應該是「最後剩下1%或以上就可以獲得相應稱號」吧
0%就TRACK CRASH了(拖

match唔matching大概應該沒有關係吧
(假如matching會回血快d既話就真係...真係唔知點講

換言之SDVX的Skill Analyser跟IIDX的段位認定 某程度上是恰巧相反
IIDX的就算本身未clear過果幾首課題曲 都仲可能會過到某個段位
但係SDVX...睇完上面既資訊 打之前大概要好熟果幾首課題曲先得
就算本身已經Track Complete晒三首 都唔代表會過到果個level
回復 支持 反對

打左好幾次段位,有兩個matching的玩家我就先加左20%的EFFECTIVE RATE, 冇matching就咁一個人玩就唔會加,結論係有matching的場況下你的ER就會加「matching的人數 X 10%」,換言之最多會加30%,分分鐘救你一命
六神綱 發表於 2013/7/4 20:57

竟然真係matching會補血
咁睇黎呢個skill analyser都幾講運氣

同埋個POLICY BREAK又係八鋪搞掂既話
咁SDVX既連動都算幾有良心

我不知道如何說明我對這個封面的感受

============================

今日考左8段。基本唔覺gauge有減過,体感回復速度似乎同平時一樣。
XJX 發表於 2013/7/4 01:00

你呢d實力 就當然唔覺自己有扣過血啦
回復 支持 反對

自從苦草之後
我就開始覺得POLICY BREAK的曲子都是接近boss向的
回復 支持 反對

苦草EXH還真的有人PUC了

世事無奇不有
回復 支持 反對

越黎越IIDX化
不過CR呢樣野確實好有用...可以比到個客觀少少既難度指標
回復 支持 反對

講起段位
d人就係係度話Max Burning一定走唔甩
回復 支持 反對

我堅持認為有黑馬跑出

不過新段位明天就有了嗎?
海報上好像沒有寫
回復 支持 反對

竟然是BabeL嗎
感覺會是很豐富的鍵盤曲然後會有很多縱連之類

不過對於同時要解宇宙戰爭的玩家來說 大致上應該可以順道解掉
回復 支持 反對

聽講系BabeL~Next Story~。
之前基本無玩過POP'N,今次唔通要棄機...
XJX 發表於 2013/8/5 23:36

確實pop'n的確可以棄機
(早前RB跟jubeat就很難棄機了吧

不過又說起來
我還未開pop'n的FLOOR INFECTION那三首
見到人打draw!!!! 聽到首歌又好似幾好聽(其實我本來未聽過

宜家想開都已經遲左
回復 支持 反對

講起上黎金龍入左部SDVX
睇落果部唔似係新機 到底係邊度黎
回復 支持 反對