收起左側

§加分帖§.☆自我介紹★

姓名: 小明

年齡: 18

專長: maths / maths olympiad (有唔識可PM ^^盡12分之力)

學歷: DSE

興趣: 黑白棋 聽歌 橋牌

人際關係方面: nice...

自我介紹: 想識多d 朋友 a_a...

日期: 8/11/12

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
刺客先生 + 10 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

樓主變了百曉生
回復 支持 反對

姓名:烯仔

年齡:15

專長:田徑

學歷:高中生

興趣:打機,田徑

人際關係方面:算幾好,但無女朋友

自我介紹:無咩特別,廢人一個

日期:8月30日
回復 支持 反對

姓名:聶羅阿瑪特

年齡:24

專長:真係冇乜,讀書又屎,做野又慢,運動又麻麻

學歷:大學畢業

興趣:打機,影下D小動物,如果有時間都想得閒跑下步

人際關係方面:自身散發着拒絕的顏色,總覺得別人看到我避之則吉

自我介紹:
身材矮小,又唔靚仔,再加上不修邊幅,阿媽話我似個山賊喎...所以理所當然冇女友啦
但最搞笑係唔知點解我中意OR覺得靚哥D女仔都係比我高=.=

宜家做哥份工又識唔到女仔,又多野做,做到番屋企都仲要做,冇曬私人時間咁滯
有D想轉份文職,安安穩穩冇咁大壓力既工

宜家昵份工完全抽唔到時間做下運動咋,如果唔係都想學人養成運動習慣,上年8月
我有將近半個月時間1日持續跑45分鐘,結果廋左...比阿媽鬧話傷身...但自己一個
做既運動我淨係諗到跑步,FD又真心冇,唔係冇乜咁簡單,最多只能稱得上同事,舊時
D同學都基本好少再聚

另一興趣係打機,但唔係手遊,因為我係手機白X,新出D機我唔太識用,我以前玩單機
魔法門3死亡陰影 , 後黎轉玩ONline,先係SDO,宜家係GSO,CSO玩左一排,但後尾
冇追了

願望係可以買到層屬於自己既樓~因為宜家樓價太貴了,人工跟唔上,希望政府快D大
量推出居屋啦,居者沒其屋真的有夠悲劇...我唔想租屋結婚囉

日期:2015/5/15
回復 支持 反對

回復 254# 聶羅阿瑪特

haha路人我又見到你啦
大學畢業都唔算讀書差...
似個山賊果度真係笑
網絡上覺得你唔係難以接近果d人,
你現實世界可能有D想保護自己, 防禦心太強,
先難識到朋友,
不過出到黎做野真係好難識到真心朋友,
我自己大學依幾年, 校內識既人冇一個稱得上「朋友」
可能因為我自己交友都幾嚴下, 而且風格唔岩.
大部分知心FD都係中學, 小學,
希望你都快D識到朋友

買樓就真係....係香港好有難度,
已經唔係「希望」, 係「夢」
回復 支持 反對

姓名: 瘋了!之比~

年齡: 21

專長: 發呆, 發瘋, 小寫作, 想哭時卻偽裝笑容  

學歷: 大學中

興趣: 電腦遊戲, 上樂古, 小寫作, 彈鋼琴, 聽音樂, 犯罪學, 神秘學

人際關係方面:

獨個兒冷冷清清 愁面容冷冷冰冰
落魄靈尋尋覓覓 滄桑魂顫顫驚驚
寒風中冷月冥冥 幸得妳暖意明明

有一位識了十年的知己女朋友,
除此之外無任何能交付心靈的真心知己,
點頭之交卻眾多, 但他們都是寒風中的雪花,
只有她才能在我冷清清的身影旁停留.

自我介紹:
依賴直覺, 感情控制理智的一種人,
(卻是在大學讀物理)

理智與邏輯的唯一角色是助我解決問題,
認為有時只要不影響人的話, 行為反常一下也會很有趣,
常壓抑個人情緒與情感, 但如果反常後就不知道了.
也許那時就是「」字最好的演繹.

有一個夢是想去挪威看極光與極夜,
想去那裡過一兩個雪霽長空的寒冬,
想對這世界認識深一點, 無論是自然界還是人類文化,
更想使自己的靈魂與精神進一步昇華.
可惜這可能只是一個「夢」.
退休或許有機會.

夜深深, 感覺來時寫得太多.

日期: 20150529
回復 支持 反對

姓名: 瘋了!之比~

年齡: 21

專長: 發呆, 發瘋, 小寫作, 想哭時卻偽裝笑容  

學歷: 大學中

興趣: 電腦遊 ...
瘋了!之比~ 發表於 29-5-2015 05:11

比比連昵度都搵到黎...犀利...

彈琴好難嫁喎...大學哥時修哥d雜科其中有科係鋼琴...彈d好簡單既野都好難...彈到手抽筋
隨便上網down d譜落黎e.g.殘酷天使 真心out of control.........
宜家我連最basic哥首<我有隻小花貓>都唔記得點彈了...唯一既改變係貌似打字快左...

睇到你話有個識左10年既女友...唔睇番你年齡仲以為你3張野添=-=
咁計番條數,即係11歲小學就識~ 好長情~
我d小學,初中,高中,大學同學都各散東西了,小學哥d連fb名都唔知
回復 支持 反對

回復 257# 聶羅阿瑪特

彈琴其實要花好多時間練琴,係難學難精,
練琴主要係令你發展手指既肌肉記憶,
當你練熟左就唔洗用大腦諗點彈,
一切靠小腦,
果D自彈自唱既人都係咁, 佢地唔係分心二用,
只係琴/結他等等樂器已經練到有肌肉記憶,
亦即係俗語所講既「諗都唔洗諗」
所以彈琴如果要用腦諗返點彈, 手指/琴鍵D位,
就姐話未夠熟.

我巨商開果個團都係同琴有關,
因為我同女朋友都係彈琴,
其實係佢彈先, 跟住我想學XD

haha我冇咁老
係呀, 我小學畢業初中就識佢,
果時大家都好童心無忌開開心心咁上堂落堂嘻嘻哈哈,
諗返起就好開心,
果時我又成日犯校規, 走左上學校天台
成日連累埋佢比人罰企罰留堂XD

你d大中小學朋友/同學散哂就真係幾孤獨下...
回復 支持 反對