收起左側

[REFLEC BEAT] [RB × jubeat 連動計劃] RUNRUN馬拉松 (3月3日結束)

話說真正的新曲都仲係得一首呢...
六神綱 發表於 2013/3/26 00:05

四月也有bistro saucer
應該會有新曲的
回復 支持 反對

saucer呢一代真係歷來最呃錢.....
個個月都出bistro saucer, 唔出bistro就玩連動, 仲要係續部機黎連動
d歌好多又唔係新, 出完冇幾耐又del....
回復 支持 反對

saucer呢一代真係歷來最呃錢.....
個個月都出bistro saucer, 唔出bistro就玩連動, 仲要係續部機黎連動
d歌 ...
79948994 發表於 28-3-2013 18:28

冇錯-_-
單從開歌黎比較(copious travel vs bistro saucer)
計計埋埋5個月既bistro saucer用錢量已經差唔多等於個時走晒成個copious travel既用錢量了..
回復 支持 反對

不過嘛
沒有人要迫玩家一定要開掉所有曲子的嘛
還可以等傳導(如有) 或者問朋友R歌

這個就要考驗各位的忍耐力了

==============================

來自推特
大致上就是RB的解禁介面
會看到中間是本來的LL5 而下面就是RUNRUN馬拉松

(說起LL5 我IIDX那邊還好像6x lv
(這下子可以順道打RB解掉LL了
回復 支持 反對

公式網站出左了
根據裡面所講,只解一邊只會越解越慢,兩邊同時解先係正確的做法
一日之內玩哂兩邊有「補充水份」的BONUS,應該有助加快進度

個大會分左兩場
第一場就係先前PV個D歌,終點係anemone
第二場就係Broken,True Blue 同埋kors k(The Wind of Gold,Our Faith), prim(†渚の小悪魔ラヴリィ~レイディオ†,愛は不死鳥の様に) d歌互換
終點係神秘新歌
冇祖曼達同苦草互換,差評!
...個個WOW WOW VENUS係4/1的玩笑,對吧= =?
回復 支持 反對

根據裡面所講,只解一邊只會越解越慢,兩邊同時解先係正確的做法
[H]mel 發表於 2013/4/1 09:27

這大概不一定
因為賽道是圈形來的 照道理某一方兜多了一個圈再回來
還是可以越解越快

不過保守一點的話就要兩邊同時解
而且還要梅花間竹地打 打完jubeat再打RB再打jubeat再打RB...

573萬圈怎樣看也是愚人節的玩意吧
回復 支持 反對

溫馨提示:每部機入兩次錢先可以開第一首更正:入兩次錢都未開到首歌..睇黎有排開....
回復 支持 反對

宜家pastel係遠遠拋離緊smith
好似真係越黎越跑得慢

睇黎係時候要打多d jubeat平衡返 再睇下
回復 支持 反對

但我一開始玩jb就解左兩首歌!之後去玩rb解得一首!點解既?我今朝十點幾玩的
回復 支持 反對

你是不是把bistro saucer也計算在內

照道理玩一定數量的jubeat的話
你應該會看到對面RB開spring pony 然後是good-bye chalon
「去玩rb解得一首」就應該是梅雪夜
回復 支持 反對