樓主: winnie97929
收起左側

[其他] maimai ORANGE已稼動位置一覽+情報交流

我本來都係想玩咩歌就玩咩歌
大概係臨到9.9左右先開始睇下lv11有咩逆詐稱 一口氣衝上去

宜家又頹返 又去返「想玩咩歌就玩咩歌」既狀態

===================================

至於專攻d咩...我真係咩都攻
總之聽過既 或者未聽過又幾好聽既都會玩既
VOCALOID應該係最多

===================================

宜家仲未搞得掂蛇形slide
雙手協調唔到 一係就button禁快左 一係就掃慢左
回復 支持 反對

宜家又頹返 又去返「想玩咩歌就玩咩歌」既狀態
Torchic╳小火雞 發表於 16-10-2014 03:36

其實我話"想玩咩歌就玩咩歌" 都唔係亂揀既 w
至少係sorting set左做顯示lv11之後先係入面揀首算比較鍾意既

總之聽過既 或者未聽過又幾好聽既都會玩既
Torchic╳小火雞 發表於 16-10-2014 03:36

其實我都係既 w
某次加左幾首新歌 Tachyon係其中一首
聽到幾好聽就玩下
expert初見S 之後e家就係到練master(lv11) w
e家係最愛既歌之一 w
之後發現歌手nagi就係唱你不知道的故事果位 唔怪之得咁好聽!

VOCALOID應該係最多

我都係VOCALOID最多 w
其他就... 基本上睇下個lv 之後就玩
例如我上lv10果陣係練JOYPOLIS
因為JOYPOLIS好多lv10 唔識都玩下 玩玩下就識 w
例如MYTHOS 本身唔識 e家勁鍾意 w

宜家仲未搞得掂蛇形slide
雙手協調唔到 一係就button禁快左 一係就掃慢左

唔太清楚蛇形slide係指邊種?
但講一路slide一路tap果d 我都搞唔掂
活動小丑(lv10)副歌slide狂爆great
不過最尾都有90幾%既
除左副歌之外 其他位好易嘛
Back 2 Back(lv10)同CYCLES(lv11) fail埋
都幾首lv11 90%以上 仲fail lv10 冇眼睇
但B2B對我黎講真係勁煩...
點可以成首都係slide架 orz
回復 支持 反對

唔太清楚蛇形slide係指邊種?
但講一路slide一路tap果d 我都搞唔掂
winnie97929 發表於 2014/10/17 17:43

總之就係果類啦

=================================

話時話你早前係咪話點解呢度冇咩女性玩家
我呢點的而且確幫唔到你(唔通出去搵女玩家搭訕然後叫佢地上黎呢度www

不過我見有個LINE群都有唔少女性玩家(我諗都起碼4、5個
再不過呢個唔係maimai群 係GC群
(而且唔知點解果度又會聚集幾個唔玩GC剩係玩maimai既玩家
駛唔駛拉你入黎睇下?
回復 支持 反對

話時話你早前係咪話點解呢度冇咩女性玩家
我呢點的而且確幫唔到你(唔通出去搵女玩家搭訕然後叫佢地上黎呢度www
Torchic╳小火雞 發表於 25-10-2014 09:27

好呀 唔該曬~ 一於派傳單宣傳啦 (喂

不過我見有個LINE群都有唔少女性玩家(我諗都起碼4、5個
再不過呢個唔係maimai群 係GC群
(而且唔知點解果度又會聚集幾個唔玩GC剩係玩maimai既玩家
駛唔駛拉你入黎睇下?
Torchic╳小火雞 發表於 25-10-2014 09:27

好 w 我line id都係winnie97929

其實我都唔係太在意性別既 興趣相同就得啦 w
(果陣只係隨口噏下 w)
再加上我都以為自己係男(X)
再加上我機友入面都有女(O)
回復 支持 反對

我是來搗亂的

回復 支持 反對

我是來搗亂的
oOpkwongOo 發表於 3-11-2014 01:26

歡迎搗亂 ww (?)
我呢首最高記錄先89.65% 遲d再練
lv12 pass左Usatei同Outlaw's Lullaby fail左腦漿炸裂
都係練番d玩得唔好既lv11先
lv11 Tachyon玩到96.11%
仲有10幾首lv11係90%以上
就以為自己好勁走去玩lv12係我唔應該 ww
回復 支持 反對

基本上未上11都可以唔洗打12lv
打住D 10lv/11lv練下基本功先

night of knight呢D已經係必需品
回復 支持 反對

基本上未上11都可以唔洗打12lv
打住D 10lv/11lv練下基本功先
oOpkwongOo 發表於 8-11-2014 02:49

係 但我以為有10幾首lv11 90%以上就夠實力 /w\
都係打番lv11算 /w\

night of knight呢D已經係必需品
oOpkwongOo 發表於 8-11-2014 02:49

MST得89% 要再練

講起night of knights
最近想練番外圈就試下用外圈玩呢首EXT
點知外圈手速慢左勁多 最終得87%
低過用內圈既成績足足10%
睇黎要承受番當初貪方便打內圈既後果 ._."
由lv8開始練上去啦
回復 支持 反對

係 但我以為有10幾首lv11 90%以上就夠實力 /w\
都係打番lv11算 /w\

MST得89% 要再練

講起night of kni ...
winnie97929 發表於 11-11-2014 21:19

打慣mon轉打制係要時間適應

應該S到D 10lv先開始打11lv會好D
回復 支持 反對

個譜面一密就自動禁mon mode wwwww
回復 支持 反對