收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

全下pick正合我口味

不過我的確打算星期日去VZ
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2013 22:57

其實d歌如果bpm唔高我都唔明d人點解要特登上下pick
特別係有d歌如遠雷等...有d位本來就係下pick 去到三連音就下上下
打落去好順又全per 如果上下pick咁玩去到個d位要轉速pick快d

咁就到時見啦XDD 我下午3點至夜晚都應該係度
因為我依加返工 例放星期日 所以平日比較少打機
星期一二就睇可唔唔可以準時收工 三四五六基本上都唔打
你個日一個人???
回復 支持 反對

回復 91# danny仔仔

[搭訕]星期日我應該都會去VZ
想攪掂返DDR課題佢先
不過..
由於DDR嚴重唔識玩但又唔想棄機
所以晨操走向..
[/搭訕]

一說到GITADORA同DDR
就如同幼稚園學生一樣
什麼都不懂-_-"

不過我仲記得上年大夏祭打既歌
係全下Pick
唔知係咪唔識用力關係
打親都好快累
回復 支持 反對

說回正題

[8月9日]

本來一看到這幅圖 心想「這下子不難猜了吧」
本來就猜要去玩Nanako的曲子...等下 DDR哪有Nanako的曲子?

猜了一陣子最後放棄了 看wiki算
嘛 解禁方法在下面 不過我把他反白了 方便想去猜迷的人

於DDR順次玩lv7→lv7→lv5的曲子就可以了
順帶一提 萬能曲Empathetic的黃譜是lv7

圖中的7‧7‧5,其實就是跟な‧な‧こ/na-na-ko的讀法相近

然後就會在DDR開フー・フローツ 嗯

====================================

[給新手的lv7攻略法]
看完上面的解禁方法 或許會有人擔心玩不了lv7
攻略法是有的 當然不是那些「合體」或者「找人代打」等等的方法

1. 首先選好曲子,並且按緊START鍵不要放手,直至option彈出。

2. 更改以下option就可以玩得更簡單
 - CUT:把部份箭嘴消除,
     CUT1就是把四分以外的箭嘴消除,而CUT2就是四分和八分以外,
     換言之選CUT1會令譜面最簡單化。
 - JUMP:把雙箭嘴消除,減少跳躍動作,會玩得比較輕鬆。
 - RISKY:[自殺專用]一miss就會自動failed,不過一定能去到下一首。

3. Let's DDR! 3Q(拉閘
回復 支持 反對

為免跟上面搞亂 開新回覆好了

[8/10] 万華鏡入jubeat
解禁辦法就是於jubeat使用稱號「オトベア、いつでも電話しておいでよ!」並且玩一鋪就可。

不過有些人卻發現,根本就沒有這個稱號,
其實這個就是要玩「稱號拼塊」,也就類似上代要儲夠1000個開百合水仙這樣...
當然,這次不需要儲多少個,我們用一個拼塊就夠了。

事前準備:
8月4日或之後有打過一鋪或以上jubeat,沒有的話就先去打一鋪

1. 先到e-AMUSEMENT下的jubeat一頁,上面選PLAYDATA之後,左邊選稱號。
 或者簡單一點,登入後直接按這裡也可。

2. 「仮名検索」選「さしすせそ」,再按下右邊的「検索」

3. 尋找並選擇スミス、いつでも電話しておいでよ!」的稱號,
 然後按下面「変更」。

4. 返回上方,選右邊的「称号カスタマイズ」

5. 「仮名検索」選「あいうえお」,再按下右邊的「検索」

6. 尋找並選擇オトベア,然後按下面變更。
  (建議從頁尾開始搜尋)

7. 完成的話應該會看到自己的稱號是這樣子。
  接下來就大致上完成了,只要再去打多一鋪jubeat就能達成解禁。
回復 支持 反對

回復 94# Torchic╳小火雞

Wa
點解d人咁快就諗到=.=
---------------------
見到個電話,
第1時間只係諗到上代一首尾殺曲=_=
回復 支持 反對

應該唔會係6700
斷估呢d連動活動應該唔會同版權曲扯上關係
不過我確實都有諗過會係同電話有關既曲子

點知原來係稱號

真係唔明d日本人點樣極速破解到個謎
回復 支持 反對

個人認為MIRAGE會移植去GITADORA, 始終係呢首係泉叔既歌(雖然我唔知MIRAGE GITADORA本身係咪有?= =如果有錯請指正

另外, GITADORA咪要玩3首肥塚良彥既歌既, 如果我玩晒3首都係PLUM咁得唔得架? 你知啦= =要搵佢既歌都好難搵
回復 支持 反對

DDR的775對我黎講好苦手

btw,新手問題,DDR點轉一首曲的難度?_?(上?下?左?右?)

=================================

稱號那個其實只要對五十音有點認識的話應該很快會搵到

Smith對「す/ス/Su」,即係「さ行」,稱號方塊那個係「お/オ/O」,即係「あ行」

其實都沒什麼特別呢~

================================

達見惠那首曲我剩係搞掂左jubeat嗰邊已經玩到

冇話一定要玩埋DDR嗰邊先可以同時解禁
回復 支持 反對

個人認為MIRAGE會移植去GITADORA, 始終係呢首係泉叔既歌(雖然我唔知MIRAGE GITADORA本身係咪有?= =如果有錯 ...
victor609 發表於 10-8-2013 20:20

你可以打plum pink bird 同green lime 都係英文易d搵
回復 支持 反對

今天的謎題信件:

提示就在紅圈,那是什麼網站呢~~
去GITADORA的E-PASS網站:h ttp://gitadora.573.jp/apg/servlet/gitadora/data/mydata
然後在プレーデータ→曲別成績欄目,在な行・は行中拉到最底找到バビロン

完成後在GITADORA解禁DDR的Beautiful Dream,  REDALiCE的曲子呢
回復 支持 反對