收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

這個"解禁活動"相比於"我們的宇宙戰爭"有善和平多了...
回復 支持 反對

這個"解禁活動"相比於"我們的宇宙戰爭"有善和平多了...
Temp001 發表於 2013/8/18 02:08

這絕對沒有錯
而且越遲開明顯越有著數(所花金錢上的意味
回復 支持 反對

今日的信件:

完全估唔到做咩
結果查wiki的結果係:
響DDR玩Dance Dance Revolution呢首歌

這...這根本是只有DDR的老玩家才能搞明白的梗吧?!
解禁曲是V4的Extra曲(好似?)RЁVOLUTIΦN
回復 支持 反對

剛剛才起床
同樣也是估不到的路過

沒錯 是V4 Extra的REVOLUTION
而且把專用PV都一拼移植了
回復 支持 反對

今日的信件係呢個

因為「Limited time Only」同埋Smith拎住杯野飲出現,即係趕得切買杯野飲吧

所以我估係對應番「Right on Time」呢首野,

至於解禁方法.......會唔會係禁指定marker呢(望向左下
回復 支持 反對

今日的信件係呢個

因為「Limited time Only」同埋Smith拎住杯野飲出現,即係趕得切買杯野飲吧

所以我估 ...
六神綱 發表於 2013/8/19 07:38

[8/19]
回六神大(下意識以為是冥大了...)
大概不會是Right on time
因為這首是將會同時移植到DDR跟jubeat上的 而不是只有jubeat

另外解禁方法嘛...既然是「Limited time Only」就很明顯了吧
不就是玩期間限定曲了嗎
不過我也有想過會不會是按指定的marker 不過上wiki找答案之後發現不是

解禁樂曲(jubeat)
New Gravity / Starving Trancer
知道誰是Another Infinity的話就大概知道誰是ST了吧
回復 支持 反對

今次堅係易,連我都估到lol
回復 支持 反對

順帶一提

本星期的期間限定曲
就算已經解禁 再打多次也有效的說

========================================

[8/20][GITADORA]

我真係畫左出黎不過仍然都估唔到個任務係點
玩Snow Goose?定係玩三首泉叔既歌?

真正的解禁方法:
真係玩三首泉叔既歌
Spanish Snowy Dance(daybreak ver.) / Mutsuhiko Izumi
回復 支持 反對

[以免混亂所以連帖了]

[8/21]

解禁樂曲是Right on time(Ryu☆Remix) / Ryu☆
jubeat與DDR也有

[jubeat]

這個也不難吧
有calendar的地方大概就只有triple journey和jubeat公式網站
況且要說是一個月前的話 就只有jubeat的可以追查了

只要找找7月21日並按下就行了

=========================================

[DDR]

這個我也不知道 就連wiki也表示不知道(早上8時的情況)
待補充
回復 支持 反對

今日既jb歌係吾係禁完之後要玩一次先解到架@@?
回復 支持 反對