收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

回復  Torchic╳小火雞

要用SCU個marker黎玩-.-?
Leaf~A 發表於 7-8-2013 10:39

正解。
呢D野緊係留番FINAL TUNE先用吧
不過最驚下一局唔記得轉番OTZ
六神綱 發表於 7-8-2013 11:05

嘿嘿嘿.....我今晚就用呢個marker挽3首歌..挽完post分上黎A_A(奸笑)
有冇提議挽邊首好??A_A
回復 支持 反對

回復 61# enttyes

打返佢d歌
concon
Confiserie
終末
A_A
回復 支持 反對

回復  enttyes

打返佢d歌
concon
Confiserie
終末
A_A
Leaf~A 發表於 7-8-2013 14:38

哇.....睇黎你似係攞我命多d wo....Orz(逃!!!
不過又好似真係值得一試@_@
回復 支持 反對

好似要三首歌都用scu mark先得 岩岩最後一tune用好似唔得
回復 支持 反對

回復 64# danny仔仔

淨系玩一首系得既
岩岩試左

不過有d意外以為要玩曬DDR同Jubeat先開到
今日淨系玩左jb都系jb開到歌

(呢個設定令我有d覺得Final day任務系全課題達成)
回復 支持 反對

回復  danny仔仔

淨系玩一首系得既
岩岩試左

不過有d意外以為要玩曬DDR同Jubeat先開到
今日淨系玩左jb都 ...
Leaf~A 發表於 7-8-2013 18:42

點解我仲未開到 我三首都用佢個頭像marker都唔得
唔通仲有其他條件?
回復 支持 反對

回復 66# danny仔仔

Err
你去返官網睇睇今日課題有冇打tick先
有Tick的話其實你已經開左了可能只系搵唔到吧

我頭先系用SCU marker打左首防人戀歌一次
就有tick之後就玩到了
回復 支持 反對

好似要三首歌都用scu mark先得 岩岩最後一tune用好似唔得
danny仔仔 發表於 7-8-2013 18:33

我頭先挽完之後有個FD同我講番,
原來只需要係marker setting到用果個marker 禁到1下prefect就ok
回復  enttyes

打返佢d歌
concon
Confiserie
終末
A_A
Leaf~A 發表於 7-8-2013 14:38

我....唔知講咩好..(由於比我個X交叉yz fd禁左個OK制搞到我影唔到第一首個分,我唯有上載record)
回復 支持 反對

原來只需要係marker setting到用果個marker 禁到1下prefect就ok

我. ...
enttyes 發表於 7-8-2013 19:53

setting度禁???定揀完要用個marker打一首歌??
話時話...你係米上年先開始玩jubeat??我唔知有無認錯人
因為我有半年都無上過黎嚕
回復 支持 反對

enttyes 發表於 2013/8/7 19:53

SING大正解

至於樓上的danny大
嘛 我把步驟說一次

1. 於jubeat投幣 打密碼 等等等等...直至去到選曲畫面

2. 按下方的setting掣,應該有個選項是選marker的

3. 找找S-C-U的marker 也就是這個

4. 好像平時「捉per」的感覺 按一下 直至聽到一句男聲的"Perfect!"

5. 恭喜你已經達成條件了,接下來請換回本來用開的marker再繼續平常的遊戲
 (不過樂曲要等到下一次投幣才會正式解禁)

======================================

說到達見惠
我還記得DDR還是X3的時候 有次不知道為什麼 我跟冰仔去玩DDR
(嘛...冰仔是指這裡的另一個版主
我已經忘了是他拉我玩 還是我拉他玩了
然後他選曲的時候
竟然在BEMANI TITLE下的XG folder(也就是現在的GITADORA folder)找曲子
我在想 他又不是經常玩XG 為何要找XG的曲子呢
再之後他問我有沒有達見惠的曲子 我完全明白了
我就答他「其實是沒有的」 之後事件發展成怎樣就已經忘了

不過現在終於有一首 而且是第一首
回復 支持 反對