收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

[8/27]
真的是jubeat了
夏・KOI・ムッシュ!! / ビーチサンダルズ

解禁方法我又猜不到 直接放上來好了
上e-AMUSEMENT的jubeat公式網站,到PLAYDATA→樂曲data,
然後找sola一曲(大概在第3至第4頁的),
按進去看成績就會看到這個東西。

按下之後 就會彈出一個圖片
這時請再按多一下

解禁完成
回復 支持 反對

K社金手指的那個指令真的可以解到嗰首曲嗎?

I mean 前面火雞大所講的係咪火雞大你試左之後得出來的結論嗎?

事關我仲未試多次,就聽到有人話都係解唔到
回復 支持 反對

不是
我還未解

嘛好吧我明天去VZ認證一下
(雖然還真的不想穿西裝玩DDR

=====================

不過你肯定這些人真的是在「Total result」的畫面時輸入指令的嗎?
不是每曲玩完之後顯示的成績
而是玩完最後一首之後 一次過顯示整鋪的成績那個畫面
(而且最後一首假若中途fail的話 好像是不會顯示這個畫面的 換言之就解禁不了
(所以最好就不要入危險的EXTRA STAGE

(從youtube隨便找幅圖片好了)
回復 支持 反對

回復 172# 六神綱

我今日試過, 禁左之後下一鋪已經見到果首歌解禁左
所以大概應該無問題  

----------------------------------------------------------------

有少少off topic唔好意思

btw, 有冇人會經常去打iidx? (VZ / MK88)

想求一位2p高手拉著我打iidx

回復 支持 反對

想求一位2p高手拉著我打iidx
ron.green 發表於 2013/8/27 22:44

這裡找的話你還是算了吧
2p實在很少

不過感謝情報
回復 支持 反對

我頭先去左解DDR,但係失敗左..
我想問清楚
係咪「Total result」呢個screen個時間內
踩上上下下左右左右,之後mon下面左加右制同時按
定係左制一下之後右制一下??
回復 支持 反對

如聽日系gitadora,之後中有3日
3邊都11首,最後會吾會系難歌?希望有多首新歌
回復 支持 反對

回復 177# kirinx

我反而認為黎緊呢3日係每部機一首,
之後FINAL day3部機都有新曲
係咪姐係以上幾位大大既推涮??@@
回復 支持 反對

踩上上下下左右左右,之後mon下面左加右制同時按
定係左制一下之後右制一下??
enttyes 發表於 2013/8/27 23:31

後者

=======================

[8/28]
[DDR]
†渚の小悪魔ラヴリィ~レイディオ† / 夏色ビキニのPrim
解禁方法:DDR公式網站→HOW TO PLAY→スタイル選択
然後看到圖片上方有個很細小的smith,按下去吧

[GITADORA]
†渚の小悪魔ラヴリィ~レイディオ† (GITADORA ver.) / 夏色ビキニのPrim
解禁方法:於GITADORA選曲畫面時順次按方向鍵「↑↑↓↓←→←→
然後打一下バンドマン(DM)或者按一下藍鍵(GF),再選A字頭的樂曲
回復 支持 反對

回復 179# Torchic╳小火雞

唔該哂火雞大~~
================

有冇人可以解釋下呢2個日子係咩黎??= ="
回復 支持 反對