收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

回復 180# enttyes

9月2前要tick晒,10月1前要打一次該機種以確定解禁了樂曲。

我諗系甘。
回復 支持 反對

回復 支持 反對

這個會比較清

IIDX也沒有的BGA
竟然在GITADORA跟DDR出現了
回復 支持 反對

[8/29][jubeat]

其實看到左方都大概知道要幹什麼了

Dragon Blade / Kozo Nakamura
解禁方法: (其實跟8月14日的那個差不多吧)
選曲時禁實左上角,選楽曲名順にソート
然後順次選擇「カ」、「タ」、「ナ」就可。 (無需選曲遊玩)

再不明白的話就找下面六神大#189的帖子
回復 支持 反對

我諗多左

右邊的「WA」定唔知「KU」,

都計埋落去呢

仲有右上的...我看不到了
回復 支持 反對

其實之前係唔知邊套動畫都聽過下
ka-ta-na其實就係指「刀」
也就是圖中smith所持的刀

===============================

[這不是開玩笑]
我竟然在DDR開不了Chinese Snowy Dance
難度我真的理錯了意思嗎
回復 支持 反對

想問下要開DDR既Chinese snowy dance
系咪一定要3Tunes合格先可以去到個個total result畫面黎開
但我最近腳傷玩唔到DDR
點算=.=
回復 支持 反對

我也開不了今天jubeat首dragon blade,乜唔係順次序禁ka-ta-na咩?
回復 支持 反對

其實之前係唔知邊套動畫都聽過下
ka-ta-na其實就係指「刀」
也就是圖中smith所持的刀

=================== ...
Torchic╳小火雞 發表於 29-8-2013 20:58

結算畫面做指令應該沒錯吧...如果最後分唔清左右定右左就兩樣都做哂吧
原來係講jubeat

等我講解一下:

喺選曲畫面~~~

禁實左上角, show左一堆你想要的排列,好比「樂曲名」、「LEVEL」、「VERSION」等

請用另一隻手禁「樂曲名」,即係以五十音去排列樂曲

然後搵「カ」(KA)並禁「」,之後會見到」(SA),不過唔好禁「」,將選曲畫面向左移,直至見到「」(TA)就停下來,對住「」連續禁就OK

因為你禁左「」下一個就係「」(NA),然後你就會聽到特別音效
回復 支持 反對

上面大概正解
今晚再驗證

================================

[8/30][GITADORA]
被名為Far East Nightbird疑似後繼曲
本來以為應該會以這個活動移植到jubeat了吧?
怎知道竟然跑到GITADORA去了

nightbird lost wing (GITADORA ver.) / 猫叉Master+

解禁方法...看上圖都猜到一半了 就是要按HELP鍵
不過按鍵的時機是很緊要的
每一曲結束後顯示result畫面時(也就是顯示拿什麼Grade這個畫面
先不要心急按start鍵繼續 這時會隨機有隻豬在背景飛出來
這個時候就按HELP鍵 聽到音效聲就代表解禁成功了

有人說是每鋪3stage當中 只有其中一stage結束後才會出現

再簡單一點 每次顯示result畫面時不斷按HELP鍵 也是可以的
不過要等那頭豬飛出來才行

=================================

明天最後一首了
回復 支持 反對