收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

其實fail左計吾計....
回復 支持 反對

如果無附加條件的話
照道理你在calander上就已經見到自己已經tick了
可惜沒有

照babyron在16-panel的舞台 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-8-2013 08:25

估唔到係Sweet Rain

雖然我冇試過玩jubeat folder以外的

因為其他我都唔係點識orz
回復 支持 反對

今日打GITADORA拿左量子海
結論:所有任務都唔駛即日做
不過唔排除要做哂先有最終解禁曲(如果有)
回復 支持 反對

其實fail左計吾計....
kirinx 發表於 2013/8/3 13:21

應該計
k社好少會睇你成績
就算你入錢揀完歌唔玩 只要你已經「揀」左所需要既課題曲 都會計你玩左
雖然我冇試過玩jubeat folder以外的
因為其他我都唔係點識orz

六神綱 發表於 2013/8/3 19:25

還有RB folder orz
印象中有FLOWER 有Beautiful Receipt 有鑽石塵...還有很多

========================================

8月3日的圖文教學
DDR開Sweet Rain
簡單來說 就是要玩一鋪DDR 然後當中要玩一首jubeat folder內的曲子
玩一首就可 當然你想玩多過一首也是可以的

選曲的時候 先同時押下左鍵和右鍵(螢幕下方的那兩個箭咀鍵
然後就會彈了這個東西出來(沒有彈的話就按多幾下吧
(按圖放大)

接下來選最底下的BEMANI TITLE 如上圖示

然後就會看到有很多音G的folder 這裡我們要選jubeat

打開folder後 隨便選一首就可以了
跟昨天GITADORA一樣 裡面的曲子都是jubeat也有收錄的曲子
所以有玩jubeat的玩家大概都不會陌生

玩完之後
遊戲結束時就應該會顯示你已經開了Sweet Rain
回復 支持 反對

今日去玩DDR開歌
連玩Beginner都基乎唔合格拎個C=.=
睇黎我用對腳比用對手更不濟=__=
日後要再玩DDR既情況真係不堪設想,睇黎都係要趁開鋪玩...

過左兩日都係由Jubeat既歌去DDR同GITADORA
呢兩首移植既歌應該係比較受歡迎吧

一面期待Jubeat到底會有咩正歌玩...
一面希望傳去Jb既歌不要是糞譜面好了-.-
...
回復 支持 反對

然後就會看到有很多音G的folder 這裡我們要選jubeat
Torchic╳小火雞 發表於 4-8-2013 01:00

我今日同fd一齊開歌,但係當揀左BEMANI folder之後
唔見有你呢個畫面,只係成堆歌....Orz
係因為2個一齊挽既關係定係其他reason??
回復 支持 反對

回復 46# enttyes

係成堆歌既
不過係Bemani title堆歌既中間(不停禁左/右搵)會再有唔同folder(如rb,jb等
係個度再禁入去就ok架喇

我第1首都係盲中中玩I'm so happy,
之後有個好心人幫我set已發現有分folder呢回事Orz
回復 支持 反對

回復  enttyes

係成堆歌既
不過係Bemani title堆歌既中間(不停禁左/右搵)會再有唔同folder(如rb,jb等
係 ...
Leaf~A 發表於 4-8-2013 02:07

終於明白...唔該哂a大!!
回復 支持 反對

感謝leaf大解答
不過這個活動的話 不論是jubeat、GFDM還是DDR
多人一起玩也是可以解禁的

萬一真的找不到那個所謂的「jubeat folder」
其實不開folder來玩也是可以的...嘛...
最簡單的辦法就是「打一首私立BEMANI學園曲」 這樣就已經當你玩了一首jubeat的樂曲了

=================================

順帶一提
自早前跟pop'n連動的flying catch出了幾個會發聲的pattern(例如P、mimi和nyami等)
現在DDR與GITADORA也有發聲pattern了
說不定八月某一天的任務,就是要按一下這些pattern?

選曲後,等待對手連線的時候,
按下下面的pattern就會分別發出DDR與GITADORA決定選曲的音效。
DDR的是箭咀pattern 四個方向(左上、右上、左下、右下)也是可以的
■■■
■■□□

□□□□

[8月4日] jubeat解禁New Decade的條件就是按一下這個pattern並發出聲效就可

而GITADORA的是結他
□□□
□□
■■□□
■■□□

大家不妨試試看
回復 支持 反對

感謝leaf大解答
不過這個活動的話 不論是jubeat、GFDM還是DDR
多人一起玩也是可以解禁的

萬一真的找不到那 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-8-2013 03:44

相信呢個應該係解今日首新曲的條件呢

去迷宮解謎題~~~

條件係.....禁出正確的pattern,即係火雞大所講的「R」同「結他」
回復 支持 反對